Župan Zlatko Komadina predao nove motorne sanjke Skijaškom savezu PGŽ

U Mrkoplju, podno skijališta Čelimbaše, župan Zlatko Komadina je u nedjelju 18. veljače u sklopu 40. Maratona mira i prvenstva Republike Hrvatske u maratonu u skijaškom trčanju predao je ključeve sanjki, vrijednih gotovo 300.000 kuna, predsjedniku Skijaškog saveza PGŽ Denisu Štimcu.
Riječ je o modelu Alpina Sherpa 1.6L koji zadovoljava  potrebe za pripreme staza za natjecanja te rekreaciju i pripremu sportaša u skijaškom trčanju i biatlonu u Nordijskom centru HSS i Skijaškog saveza PGŽ na Vrbovskoj poljani.  Model ima tehnički predviđene sve priključne uređaje kao što je finišer za izradu skijaških staza. Prednost sanjki je što se njima mogu pripremati staze i kada je snijeg visine 20-25 cm dok za ratrak treba biti i više od pola metra snijega. Također, model je puno manji od dimenzija najmanjeg ratraka što mu daje veliku mobilnost i brzinu prebacivanja.
Župan Komadina je istaknuo je kako je cilj omogućiti što kvalitetnije funkcioniranja Nordijskog centra i razvoja skijaškog trčanja i biatlona na području PGŽ. "Kupili smo moderne sanjke da bi se staza mogla održavati za treninge i pripreme. Mislim da rezultat tih ulaganja, uz talent naših Gorana, razlog što sve nordijske olimpijce Hrvatske imamo upravo iz Gorskog kotara," rekao je Komadina.
Kako je istaknuto prilikom primopredaje, sanjke će se moći koristiti od 1. prosinca do 30. ožujka kada traje natjecateljska sezona, dok se ratrak koristio mnogo manje s obzirom da nije bilo dovoljno snijega za njegov rad.
Sanjke će moći koristiti za ispomoć HGSS-u i drugi korisnici za eventualne intervencije u teškim snježnim uvjetima.
Primopredaji su nazočili zamjenik župana Petar Mamula i načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović.
Inače,  posjet Župana iskoristio se za razgovor i dogovor oko daljnje podrške za funkcioniranje Nordijskog centra na Vrbovskoj poljani koje zahtijeva daljnje sustavno financiranje i ulaganje u cilju razvoja skijaškog trčanja i biatlona.

    28056016  Primopredaja sanjki

27867267 72884