Posebno priznanje za postignute rezultate dobio je Ivano Pelko, a za najuspješnijeg trenera je proglašen Goran Rački, trener Leone Popović.

U tridesetu godinu postojanja Skijaški savez Primorsko-goranske županije ulazi s nizom priznanja kakva nisu zabilježena u dosadašnjem postojanju ovog Saveza. Naime, u Kostreni u Narodnoj čitaonici dana 5.3.2024. godine na  održanoj svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša Primorsko-goranske županije članovi ovog Saveza dobili su četiri vrijedna priznanja – Leona Popović (SK Rijeka) proglašena je najboljom sportašicom PGŽ-a, njezin trener Goran Rački je najbolji trener PGŽ-a, Marko Skender (SK Ravnogorac) najbolji je senior sportaš PGŽ-a, a Ivano Pelko (SK Goranin, Delnice) dobio je posebno priznanje za rezultate u kadetskom uzrastu. Riječ je o sjajnim rezultatima, tako da smo za 2023. godinu po stečenim priznanjima najuspješniji granski savez u Županiji, a skijanje najuspješniji sport. I do sada smo dobivali značajne nagrade, ali nikad ovoliko i nikad nismo imali istodobno najbolju seniorku, seniora i trenera te jedno visoko kadetsko priznanje! 

Iza svih njih je ogroman trud i rad i svakome od njih ovo priznanje sigurno je svojevrsna nagrada za prošle godine ostvarene rezultate. Naravno, najbolje je ostvarila Leona Popović koja je prošle godine ostvarila osam plasmana u prvih 10 Svjetskog kupa, a dva je put osvojila drugo mjesto, Leviju i Grandvaliri. Velike zasluge za to svakako ima i njezin trener Goran Rački iz Vrbovskog te njezin pomoćni trener i serviser, Mrkopaljac Vjekoslav Ružić. Marko Skender ima uz dva naslova prvaka Hrvatske u sprintu i klasici još i četiri plasmana u Top 10 na međunardnim FIS natjecanjima (dva druga i jedno treće mjesto) te treće mjesto na Balkan kupu, a Ivano Pelko uz četiri naslova prvaka Hrvatske u kadetskom uzrastu ima i dvije pobjede na međunardnim FIS natjecanjima.

Čestitamo nagrađenima na dobivenim ovim vrijednim priznanjima!

Skijaški savez PGŽ

Školska 24, 51300 Delnice
OIB: 14194512618
Telefon: 051/812-412  Fax: 051/812-412

E-mail:
WEB: www.ski-pgz.hr

© All rights reserved Skijaški savez Primorsko-goranske županije

Made with <3 it-Kol